21 Ocak 2012 Cumartesi

Ananaslı Dondurma Tarifi

Malzemeler

8-10 kişilik

8 yumurta; sarısıyla beyazı ayrılmış olarak
Yarım su bardağı (115 g) tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
2,5 su bardağı (600 g) çırpılmış krema
4 yemek kaşığı (60 g) pudra şekeri
425 g konserve ananas dilimleri
1/4 su bardağı (75 g) dövülmüş antepfıstığı bozcaada

Servis için;
kağıt helva ya da bisküvi

bozcaada

Ananaslı Dondurma Tarifi

1-Bir kaseye yumurta sarılarını, tozşekeri ve vanilyayı koyun. Katılaşıp, mat sarı rengine dönene kadar çırpın.
2-Ayrı bir kasede, kremayı ve pudra şekerini yumuşak kıvama gelene kadar çırpın. Sonra yumurtalı karışıma ilave edip tekrar çırpın.
3-Yumurta aklarını ayrı bir kasede, köpüğümsü kıvama gelene kadar çırpın. Sonra yavaşça kremalı karışıma ilave edip çırparak karıştırın.
4-Ananasları çok küçük parçalar halinde kesin. Antepfıstıklarıyla birlikte, hepsini kremalı karışıma dökün ve bir kaşıkla karıştırın.
5-Karışımı, soğuğa dayanıklı bir kaba koyup, katılaşana kadar birkaç saat buzlukta bırakın. Donma sırasında bir ya da iki kez çıkarıp karıştırın ve tekrar buzluğa koyun.
6-Kalın dilimler halinde dilimleyip, kağıt helva ya da bisküvilerle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder