21 Ocak 2012 Cumartesi

Hindistancevizli Dondurma Tarifi

Malzemeler

8 kişilik

400 g süttozu
400 g sıvı kahve kreması
400 g konserve hindistancevizi sütü bozcaada
Hindistancevizi rendesi
1 tatlı kaşığı (5 ml) badem esansı
Süslemek için; ince şeritler halinde
limon kabuğu ve hindistancevizi

bozcaada

Hindistancevizli Dondurma Tarifi

1-Süttozunu, sıvı kahve kremasını ve hindistancevizi sütünü bir kasede karıştırın. Sonra hindistancevizi rende­sini ve badem esansını da ilave edin.
2-Buzluğa koyup, yarı donmuş kıvama gelene kadar 1-2 saat kadar dondurun.
3-Buzluktan çıkarıp, çırpma teli veya mikserle, köpüğümsü kıvama gelene kadar çırpın.
4-Plastik bir kaba koyup, kapağını kapatın ve sertleşene kadar buzlukta bırakın. Servisten önce, dondurmayı yumuşaması için oda sıcaklığında biraz bekletin. Nane yaprağı, limon kabuğu veya hindistancevizi rendesiyle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder