Malzemeler
4-6 kişilik
1/4 su bardağı (50 g) çekirdeksiz kuru erik
1/4 su bardağı (50 g) kuru kayısı
1/4 su bardağı (50 g) kokteyl kirazı, donmuş vişne ya da çilek
2 yemek kaşığı (30 ml) likör (tercihe bağlı) ya da meyve suyu
2/3 su bardağı (150 g) krema
Pirinçli karışım için:
1/4 su bardağı (40 g) puding pirinci bozcaada
2 su bardağı silme (450 ml) süt
1 çay kaşığı (5 g) tarçın
4 tane karanfil bozcaada
Muhallebi için:
4 yumurta sarısı
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
1 çay kaşığı (5 g) mısır unu
1 + 1/4 su bardağı (300 ml) süt
Meyveli Ve Pirinçli Dondurma Tarifi
1-Kuru erikleri, kayısıları ve kirazları ince ince doğrayıp bir kaseye koyun. Üstüne likörü ya da meyve suyunu dökün. Üzerini streç filmle kapatıp,
3 saat ya da 1 gece bekletin.
2-Pirinci, sütü ve tüm baharatları bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca, 30 dakika daha kısık ateşte, devamlı karıştırın ve sütün büyük bir kısmı emilinceye kadar pişirin. Sonra soğumaya bırakın.
3-Yumurta sarılarını, şekeri ve mısır ununu, biraz katılaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sütü kalın tabanlı bir tencerede ısıtın. Karıştırmaya devam ederek, yumurta sarılarının içine azar azar dökün. Hepsini tencereye döküp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyunca buzdolabına koyun.
4-Soğuyan muhallebiyi, pirinci ve kremayı iyice çırpın. Plastik bir kaba koyup 4-5 saat dondurun. Sonra bir çatalla buz kristallerini kırarak dondurmayı hafifçe çırpın.
5-Meyveleri de ilave edip, dondurma kepçesiyle alacak sertliğe gelene kadar yaklaşık 2-3 saat dondurucuda bırakın.
6-Dondurmayı ayrı ayrı kaselere koyup, üzerini tarçın çubuğuyla ya da toz tarçınla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder