Malzemeler:
8 su bardağı yumuşak meyve (çilek, ahududu, böğürtlen, şeftali, kayısı vs)
6-8 portakalın suyu
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı (15 ml) taze sıkılmış elma suyu
4 yemek kaşığı (60 g) çok az yağlı krema
2 yemek kaşığı (30 ml) likör (tercihe bağlı) bozcaada
Süslemek için; taze nane yaprak
İtalyan Meyve Salatası ile Dondurma Tarifi:
1 – Meyveleri küçük parçalar halinde, fakat çatala gelecek kadar büyük kesin.
2 – Meyveleri bir kaseye koyup, üzerlerini örtecek kadar portakal suyu dökün, limon suyunu da ilace edip hafifçe karıştırın. Üzerini kapatıp 2 saat buzdolabında soğutun.
3 – Yumuşattığınız meyvelerin yarısını bir kenara ayırın. Kalanları blender’a ya da mutfak robotuna koyup püre haline getirin.
4 – Elma suyunu ihyana kadar ısıtıp, meyve püresiyle karıştırın. Kremayı çırpıp karıştırın. Eğer kullanacaksanız likörü de ilave edin.
5 – Karışımı plastik bir kaba koyup, kenarları donana dondurun. Sonra yumuşayana kadar çırpıp tekrar buzluğa koyun. Bu işlemi 1-2 kere daha tekrarlayıp, dondurma kıvamına gelene kadar buzlukta bırakın. Servisten önce hafifçe yumuşatın. Nane yapraklarıyla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder